Wienerbrød

Rykende ferske og hjemmelagde Wienerbrød. Nam! Disse wienerbrødene har jeg laget en gang før, rettere sagt for maaaange år siden, og etter en fristende runde med et bakeprogram på TV, måtte jeg finne fram denne oppskriften igjen.

Måtte bare teste med Bremykt, og det gikk.

Happy Bremykt Baking!

Hjemmelagde wienerbroed   oppskrift idefull   inspirert av tove holter
Tove holter   malerier av tove   inspirert av tove   idefull
Tove Holter idefull.no/

Ingredienser

Hjemmelagde Wienerbrød er laget av
400 g mel
Tørrgjær – halv pose
1,5 dl melk (jeg brukte kald melk)
1/2 ts salt
60 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 egg
50 g romtemperert Bremykt

Bremykt
300 g Bremykt

Fyllet
Vaniljekrem kjøpt (kjøpt eller hjemmelaget – ditt valg)
Frø fra 1/2 vaniljestang

Fremgangsmåte

Winerbrød-deigen
Elt alle ingrediensene foruten Bremykt i 10 minutter. Tilsett Bremykt og elt i 10 minutter til. La deigen heve en time.

Bremykt
Kjevle Bremykt flatt.
Jeg tegnet hvor stort jeg ville ha det på et bakeark (15×30 cm), og så kjevlet jeg Bremykt ut til denne størrelsen mellom to bakeark. Pakk gjerne Bremykt inn i bakearkene og kjevle helt ut i kantene, da får du en rettere kant. Se bilder/film nedenfor.

Fordi Bremykt blir mykt, må det legges kaldt før bruk. La det fortsatt ligge innpakket i bakepapiret. Det kan ta litt tid for Bremykt å stivne mellom hver gang du kjevler, men det må nesten få lov til å stivne.

Fyllet
Om du bruker kjøpt vaniljekrem - Bland vaniljekrem og vaniljefrø godt.

Kjevling deig og Bremykt – tålmodighetsprosessen
For å få deig og Bremykt lagvis i flere lag, må dette gjøres i flere omganger. Jeg gjorde det på denne måten: Kjevle ut deigen til 30×45 cm sånn ca. Legg utkjevlet Bremykt oppå og brett deigen over – fra høyre og fra venstre = nå er Bremykt omfavnet av deigen. Legg kaldt.

Fordi Bremykt må stivne mellom hver brette-kjevle-runde, må du regne med å bruke lang tid på på denne prosessen.

Ta ut deigen og kjevle den ut 40×40 cm sånn ca, brett i tre og legg kaldt.
Jeg gjentok dette to ganger til = tre ganger totalt. Du kan sikkert gjøre det flere ganger også.

Til slutt kjevlet jeg ut deigen til 30×50 cm. Jeg delte opp deigen i firkanter og trekanter i ønsket størrelse. Disse ble fylt med kjøpt vaniljekrem. Firkantenes hjørner ble klemt/brettet sammen (se bilder) og trekantene ble rullet sammen.

La heve en time til, pensle med egg og stek på 220 grader i ca. 20 minutter. Alle ovner er forskjellig, så følg med mot slutten av steketiden.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere