Horn med kyllingskinke, ost og basillikum

Kjempegode ostehorn med et hint av basillikum. Best nystekt og litt lunkne.

20211015 125347
Img 20200703 150929486
Gunn Heidi Vadheim

Dette er favoritten til min sønn

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

12 dl speltmel (Møllerens)
1 ss sukker
1/2 ts salt
120 g smeltet bremykt original
4 dl oatly havrefløte (Svart boks)
1 pk tørrgjær
Basillikum (Tørket)

1 pk kyllingfilet naturell (pålegg)
Hvitost

Fremgangsmåte

1 Smelt bremykt

2 Bland hvetemel, sukker, salt og tørrgjær i en bakebolle

3 Lunk havrefløte

4 Tilsett havrefløte og bremykt i melblandingen

5 Elt i 10 minutter i kjøkkenmaskin

6 Heves i 45 minutter

7 Del deigen i 2 like store deler

8 Kna inn en halv ss basillikum i hver del

9 Kjevle hver del ut til en runding, du trenger ikke mel til utkjevlingen

10 Del hver runding i 8 og legg 2 skiver hvitost og en halv skinkebit på hver del

11 Rull sammen og legg hornet med spissen ned på stekebrettet. 8 på hvert stekebrett

12 Etterhev i 25 minutter

13 Pensle med egg og strø på blå valmuefrø

14 Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 9 minutter.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere