Bremykt Logo

Kjempegode ostehorn med et hint av basillikum. Best nystekt og litt lunkne.

Ingredienser

12 dl speltmel (Møllerens)
1 ss sukker
1/2 ts salt
120 g smeltet bremykt original
4 dl oatly havrefløte (Svart boks)
1 pk tørrgjær
Basillikum (Tørket)
1 pk kyllingfilet naturell (pålegg)
Hvitost

Fremgangsmåte

1 Smelt bremykt
2 Bland hvetemel, sukker, salt og tørrgjær i en bakebolle
3 Lunk havrefløte
4 Tilsett havrefløte og bremykt i melblandingen
5 Elt i 10 minutter i kjøkkenmaskin
6 Heves i 45 minutter
7 Del deigen i 2 like store deler
8 Kna inn en halv ss basillikum i hver del
9 Kjevle hver del ut til en runding, du trenger ikke mel til utkjevlingen
10 Del hver runding i 8 og legg 2 skiver hvitost og en halv skinkebit på hver del
11 Rull sammen og legg hornet med spissen ned på stekebrettet. 8 på hvert stekebrett
12 Etterhev i 25 minutter
13 Pensle med egg og strø på blå valmuefrø
14 Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 9 minutter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!