Horn med kyllingskinke, ost og basillikum
Kjempegode ostehorn med et hint av basillikum. Best nystekt og litt lunkne.


Gunn Heidi Vadheim
Dette er favoritten til min sønn
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
12 dl speltmel (Møllerens)
1 ss sukker
1/2 ts salt
120 g smeltet bremykt original
4 dl oatly havrefløte (Svart boks)
1 pk tørrgjær
Basillikum (Tørket)
1 pk kyllingfilet naturell (pålegg)
Hvitost
Fremgangsmåte
1 Smelt bremykt
2 Bland hvetemel, sukker, salt og tørrgjær i en bakebolle
3 Lunk havrefløte
4 Tilsett havrefløte og bremykt i melblandingen
5 Elt i 10 minutter i kjøkkenmaskin
6 Heves i 45 minutter
7 Del deigen i 2 like store deler
8 Kna inn en halv ss basillikum i hver del
9 Kjevle hver del ut til en runding, du trenger ikke mel til utkjevlingen
10 Del hver runding i 8 og legg 2 skiver hvitost og en halv skinkebit på hver del
11 Rull sammen og legg hornet med spissen ned på stekebrettet. 8 på hvert stekebrett
12 Etterhev i 25 minutter
13 Pensle med egg og strø på blå valmuefrø
14 Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 9 minutter.
blir best med Bremykt