Glutenfrie og laktosefrie scones med banan og eple

Sunn, saftig og velsmakende glutenfrie og laktosefrie scones. Smaker godt, metter godt og passer godt til alle måltider.

Scones
Øystein Mørk

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

100gr Bremykt Bake
500gr Semper mel med fiber
Ca. 2dl laktosefri melk
Ca. 2 dl rismelk
1 egg
1 banan
1/2 eple
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1/4 ts salt
2 ss sesamfrø
2 ss glutenfrie havregryn
2 ss solsikkefrø

Fremgangsmåte

Smuldre mel og smør sammen.
Ha i bakepulver, vaniljesukker og salt i blandingen.
Rør inn frøene og havregryn i blandingen.
Rør inn melka.
Bland egg, banan og eple sammen i en mikser.
Bland dette tilslutt inn i deigen.
Settes på bakepapir og stekeplate.
Størrelse etter ønske.
Stekes på ca. 180 grader i ca. 12 minutter.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere