Saftig bananbrød med nøtter og sjokolade

Bananbrød passer utmerket å bake hvis du har noen overmodne bananer liggende på kjøkkenbenken. Jo mer moden bananene er, jo søtere er de. I denne oppskriften legger jeg til litt sjokolade og pekannøtter, men lag den gjerne uten. Dette er en skikkelig godbit til kaffen, til ett glass melk – eller helt for seg selv.

Finalist 2014
Bananbroed4
1560691 10153694603990521 689392169 n
Silje Feiring

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

500 g hvetemel
1/3 ts salt
2 egg
4 ts bakepulver
100 g Bremykt Steke og Bake
100 g sukker
6 modne bananer
1 neve mørk/lys sjokolade

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader.

1. Sil mel, salt og bakepulver i en bolle. I en annen bolle pisker du sammen Bremykt og sukker til det er hvitt og skummende.

2. Så tilsetter du eggene, ett om gangen (pisk i ca 2 min. etter hvert egg). Rør inn de moste bananene i eggmassen. Tilsett så melblandingen i små mengder til røren er glatt. Hvis du ønsker å ha i sjokolade rører du inn dette nå.

3. Hell røren i 2 smurte brødformer og strø over nøttene. Stek i ca 1 time (på 180 grader). Ta brødene ut av ovnen og la de hvile i formen i ca 10 minutter før du legger de på en bakerist.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere