Noras kanel- og eplekrans

Dette er en av mine høstfavoritter!

Bilde krans
Nora Kolaas

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

Deig:
• 150 g smør
• 5 dl melk
• 50g gjær
• ½ ts sant
• 100 g sukker
• 1 egg
• 15 dl hvetemel

Fyll:
• 100 g smør
• sukker etter ønske
• kanel etter ønske
• epler skåret i biter

Pensling og pynt:
• 1 pisket egg
• perlesukker etter ønske
• kanel etter ønske
• melis
• vann

Fremgangsmåte

Oppskriften gir ca. 2 kranser med 10 boller i hver.

1. Smelt smør og tilsett melken. Tilsett gjæren når blandingen er 37*C
2. Rør sammen salt og mel og tilsett melkeblandingen.
3. Tilsett egget og elt deigen til den er smidig.
4. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, dette tar ca. 40-50 min.
5. Del deigen i to og start med å kjevle den ene delen ut til et flatt rektangel som du smører med smør, og dryss over kanel, sukker og eplebiter. Gjenta prosessen for den andre delen av deigen.
6. Rull deigen sammen som til kanelboller og del rullen opp i ca. 10 biter, eller 2 cm bredde.
7. Legg bollene i en runding ved siden av hverandre på stekebrettet.
8. Pynt bollene med pisket egg, kanel og perlesukker.
9. La kransen etterheve i ca 30 min.
10. Stek kransen på 230*C i 10-15 minutter til den har en gyllen farge på utsiden.
11. Pynt med melis blandet med vann etter ønske.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere