Bremykt Logo

Utrolig velsmakende brød helt fritt for gjær, med spelt, frø, nøtter og tyttebær.

Ingredienser

150 gram sammalt speltmel
250 gram siktet speltmel
25 gram solsikkefrø
25 gram gresskarkjerner
25 gram sesamfrø
25 gram linfrø
25 gram havregryn
1/2 ts salt
1 liten neve grovhakka valnøtter (kan erstattes med mandler, hasselnøtter)
5 dl skumma kulturmelk
2 ss smelta Bremykt steke og bake
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 stor ss tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

1. Sett steikeovnen på 190 grader.
2. Bland det tørre (utenom bakepulver og natron).
2. Rør bakepulver og natron ut i melka.
3. Rør melkeblandinga godt inn i det tørre.
4. Rør inn smøret.
5. Ha i tyttebærsyltetøy (kan også bruke rosiner, eller anna hakka tørka frukt).
6. Hell røra i forma, deigen er ganske løs, og det er best å bruke silikonform. Anna form bør ha bakepapir i bunn, og smørest langs kantene.
7. Stekes på nederste rille i ca. 50 minutter.
8. Avkjøles på rist.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!