Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

150 gram sammalt speltmel
250 gram siktet speltmel
25 gram solsikkefrø
25 gram gresskarkjerner
25 gram sesamfrø
25 gram linfrø
25 gram havregryn
1/2 ts salt
1 liten neve grovhakka valnøtter (kan erstattes med mandler, hasselnøtter)
5 dl skumma kulturmelk
2 ss smelta Bremykt steke og bake
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 stor ss tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

1. Sett steikeovnen på 190 grader.
2. Bland det tørre (utenom bakepulver og natron).
2. Rør bakepulver og natron ut i melka.
3. Rør melkeblandinga godt inn i det tørre.
4. Rør inn smøret.
5. Ha i tyttebærsyltetøy (kan også bruke rosiner, eller anna hakka tørka frukt).
6. Hell røra i forma, deigen er ganske løs, og det er best å bruke silikonform. Anna form bør ha bakepapir i bunn, og smørest langs kantene.
7. Stekes på nederste rille i ca. 50 minutter.
8. Avkjøles på rist.

Loading content...