Grovt natronbrød

Utrolig velsmakende brød helt fritt for gjær, med spelt, frø, nøtter og tyttebær.

Image
Martine Laurhammer

Ingredienser

150 gram sammalt speltmel
250 gram siktet speltmel
25 gram solsikkefrø
25 gram gresskarkjerner
25 gram sesamfrø
25 gram linfrø
25 gram havregryn
1/2 ts salt
1 liten neve grovhakka valnøtter (kan erstattes med mandler, hasselnøtter)
5 dl skumma kulturmelk
2 ss smelta Bremykt steke og bake
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 stor ss tyttebærsyltetøy

Fremgangsmåte

1. Sett steikeovnen på 190 grader.
2. Bland det tørre (utenom bakepulver og natron).
2. Rør bakepulver og natron ut i melka.
3. Rør melkeblandinga godt inn i det tørre.
4. Rør inn smøret.
5. Ha i tyttebærsyltetøy (kan også bruke rosiner, eller anna hakka tørka frukt).
6. Hell røra i forma, deigen er ganske løs, og det er best å bruke silikonform. Anna form bør ha bakepapir i bunn, og smørest langs kantene.
7. Stekes på nederste rille i ca. 50 minutter.
8. Avkjøles på rist.

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere