Quinoa pannekaker -glutenfrie

Disse pannekakene er egentlig relativt sunne, bakt med quinoa, havre og glutenfritt mel. Kan spises både som frokost, lunsj eller dessert :)

Img 6533
Elin Rusnes Kvingedal www.kjoekkenmagi.no/

Disse pannekakene ble komponert sammen med min herlige niese som var på besøk. Vi ville lage en sunn pannekakeversjon, glutenfrie måtte de også være da min niese har cøliaki.

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

For 15-20 pannekaker brukte jeg:
6 egg
1/2 ts salt
300 gram semper mix med fiber
100 gram havremel (jeg brukte glutenfrie havregryn som jeg malte til mel i en blender/multihakker)
1 boks (300 gram) kesam
1 1/2 dl lettmelk
1 1/2 ts bakepulver
2-4 ss sukker
50 gram smeltet Bremykt
1 dl quinoa

Fremgangsmåte

Mål opp en dl quinoa og kok etter anvisningen på pakken. Sett til side.
Smelt smøret.
Bland sammen mel, sukker og bakepulver.
Rør sammen egg og salt, spe med halvparten av melblandingen.
Spe så med kesam, resten av melblandingen og melk.
Ha i quinoa og Bremykt. Rør det sammen og sett til side.
Røren skal være ganske tykk.
La den stå og svelle på kjøkkenbenken i minimum 15 minutter.

Ha litt Bremykt i panna og stek tre pannekaker om gangen, de eser litt ut og hever seg en del, så ikke ha for mye røre. Prøv deg frem.
Server med friske bær, eller annet ønsket tilbehør.
Kos deg. Lykke til!!

Bakst
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere