Myk, luftig og saftig bollekake, med sukker, kanel og mykt smør. Dynket i deilig vaniljeglasur. Meget vanedannende, og utrolig godt.

Ingredienser

Deig
1 pakke tørrgjør
1,2 dl varmt vann ( ca 37 grader)
1,2 dl skoldet h-melk ( melken varmes opp til 80 grader, for så å kjøles ned til romtemperatur)
0,6 dl sukker
75 gr bremykt
1 ts salt
2 egg ( romtempererte)
8,4 til 9,6 dl hvetemel
Fyll
113 gr bremykt
1,8 dl sukker
2 ss kanel
1,8 dl rosiner, valnøtter eller pekannøtter ( valgfritt)
Glasur
100 gr bremykt
4,8 dl melis
1 ts vanilje ekstrakt
3 til 6 ss varmt vann

Fremgangsmåte

1. Løs opp gjæren i det varme vannet. Bruk en liten bolle. Sett bollen til side.
2. Bland sammen melk, sukker, smeltet bremykt, salt og egg. Tilsett ca 4,8 dl mel, og bland til deigen er jevn.
3. Bland inn gjørblandingen.
4. Bland inn mer mel, nok til at deigen er lett å håndtere.
5. Elte deigen for hånd eller i kjøkkenmaskiner i ca 10 minutter.
6. Sett bollen med deig på et lunt sted. Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle. La deigen heve til dobbelt størrelse. Ca halvannen time.
7. Når deigen er doblet, slå luften ut av deigen, og legg den på en melet overflate. Rull ut til et rektangel på ca 40x20 cm.
8. Smør bremykt over hele deigen. Dryss over kanel og sukker. Strø til slutt over rosiner eller nøtter, hvis ønskelig.
9. Rull deigen sammen til en pølse. Rull fra den korteste siden. Kutt pølsa opp i 12-15 biter.
10. Smør en liten langpanne form med bremykt. Dryss over sukker.
11. Legg cinnamon roll bollene i formen. De skal ligge flatt, ved siden av hverandre. La det være litt plass mellom hver rull, så de har plass til å vokse.
12. Etterhev rullene på et lunt sted, ned kjøkkenhåndkle iver, i ca 45 minutter.
13. Pensle rullene ned sammenpisket egg. Bak i nedre halvdel av ovnen på 180 grader i ca 30 minutter. Har du steketermometer, kan du ta ut rullene når de når en temperatur på 98 grader.
14. Avkjøl kaken noe.
15. Lag så glasuren ved å blande smeltet bremykt og melis. Hell i en og en ss vaemt vann, til ønsket konsistens. Spre over den fortsatt varme til lunkne kaken.
Denne kaken kan fryses ned etter punkt 11. Når du så er klar for kake, tiner du den, og fortsetter fra og med punkt 12.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!