klassisk julekake

Ingredienser

200 g smør
ca 200 g mel
50 g sukker
1 eggehvitte
1 eggeplomme
perlesukker

Fremgangsmåte

først smuldrer du smørret inn i melet, så tilsetter du sukker og eggeplumme.
sett i kjøleskapet slik at deigen kjøler seg.
når deigen er kald og du begynner å bearbeide den er det en god ide å ta ut litt og litt av gangen, deigen skal ikke bli varm.
elt deigen inn i tynne striper som du så former til kranser, dypp kransene først i eggehvitte og så i perlesukker.
stekes på 175 grader i 5-7 minutter ( tid og varme varierer fra ovn til ovn, stek til de er gyllende)
husk jo mer mel du tar i, jo tørrere blir kakene.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!