Historien om dette brødet hedrer minnet av en mangeårige venn av min familie. Prøv dette gode brødet selv.

Ingredienser

400 gr speltmel
100 g byggmel
500 ml lunkent vann
2 ss Bremykt
2 ss solsikkefrø
2 ss linfrø
2 ss sesamfrø
1 ts bakepulver
1 ts salt

Fremgangsmåte

Hell mel og salt og bland sammen, tilsett frøene, bakepulver og rør blandingen igjen. Deretter tilsett vann og Bremykt. Rør blandingen i ca 5 minutter inntil alt er godt pisket. Blandingen skal være ganske tyktflytende. Kna blandingen og hev i 1-2 timer. Bruk gjerne en ildfast form på bunnen av stekeovnen og hev på lav varme bolle. Deretter slår du på ovnen til 250 grader og steker brødet i en time.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!