Luftig og god bladkrans, med deilig marsipanfyll.

Ingredienser

Deig:
100 g margarin
4 dl melk
1 pk fersk gjær (her brukte jeg tørrgjær for søte deiger)
1 ts salt
1 ts kardemomme
4 ss sukker
12 dl hvetemel
1 ts maltekstrakt (Dette hadde jeg ikke i)
1-2 ss varmt vann (Kun hvis du skal ha i maltekstrakt)
Fyll:
6 ss temperert smør
6 ss perlesukker
5 ts kanel
ca 50 g marsipan
litt lunkent vann

Fremgangsmåte

♥Smelt margarin og ha i melka. Varm til det er fingervarmt. Rør ut gjæren i blandingen. Tilsett salt, sukker, kardemomme og malt (løs opp malten i 1-2 ss varmt vann først). Rør til alt er løst opp. Ha hvetemel i eltemaskinen og rør så i væsken (eller gjør det for hånd). Elt deigen i 10-15 min. Hev i 30-40 min.
Lag fyllet mens du venter:
♥Ha marsipanen i en foodprosessor med litt lunkent vann. Kjør til det er smørmykt. Bland så dette sammen med de øvrige ingrediensene (Jeg hadde smør og kanel sammen med marsipanen her, og blandet så i perlesukker til slutt).
♥Kjevle deigen ut ca 20 cm brei og så lang som stekebrettet. Smær fyllet utover. Rull sammen fra langsiden. La skøyten ligge ned, for som en hestesko, klipp og legg som blader, fra side til side.
Hev i ca 30 min. Pensle med egg og strø på perlesukker. Stekes i ca 15 min på 200 grader midt i ovnen. (Min måtte stå i ca 20 min)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!