Kjempegodt å nyte til en kopp kaffe. Sån passe enkelt å lage. Går å fryse. Når eg baker disse så forsvinner dem med en gang!
Deig.
3 tsk vaniljesukker.
70 gram melis.
150 romstemperert Bremykt.
250 gram hvetemel.
1 tsk bakepulver.
1/2 dl vann.
Fyll:
God bringerbærsyltetøy.
Glasur: 200 gram melis og litt vann.
Så drysser du litt flott strø på.
Slik gjør du:
Bland vaniljesukker, melis, det romtempererte bremykt, hvetemel og bakepulver.
Til sist har du i vannet. Så elter du deigen smidig og glatt.
La deigen kvile en halvtime i kjøleskapet før du triller den ut til en lang pølse.
Form så pølsa i rikeligt med mel til en lang rektangel, ca 20X30 cm. Kjevle den ut. så at du kan dele den i to like store biter.
Så steker du de to bitene på bakepappirkledd plate i 200 grader. 10-12 minutter.
Det er helt ok at dem ikke virker helt ferdigstekte. Avkjøl dem, så har du bringerbærsyltetøy på den ene og legger så den andre over.
Så har du på glasuren og drysser med strø over med en gang.
Bruk en skarp kniv å skjære dem med.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!