Sist jeg bakte nøttebrød kom min bedre halvdel med forslaget om å bake brød med salte nøtter. Det var jo ingen grunn til å tro at det ikke skulle være en vinner, og nå når vi har prøvd det kan jeg konkludere: En vinner. De ristede, salte nøttene ble mykere enn tørkede nøtter blir i bakst, og mye av saltet gikk nok ut i deigen. Dette gjorde brødet veldig smakfullt og saftig.

Ingredienser

1 kg hvetemel
300 g salte nøtter (Mix av mandler, macademia og cashews)
1 ts sukker
1 ts salt
1 pk gjær
7 dl melk
100 g smør

Fremgangsmåte

Bland sammen det tørre. Varm melken til 37 grader. Rør gjæren ut i melken. Bland det våte inn i det tørre. Grovhakk nøttene og elt dem inn i deigen. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Mot slutten tilsettes smøret som er skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.
Dekk til bakebollen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Ta deigen ut på melet bakebord og elt den lett sammen. Form to brød og ha dem i smurte brødformer eller rett på bakepapir. Dekk brødene med et klede og la dem etterheve i 30 min.
Stek brødene midt i ovnen ved 225 grader i 15-20 minutter. Avkjøles på rist.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!