Bremykt Logo

Dette brødet i italiensk stil er utrolig godt, duftende og mettende! Jeg endret oppskriften til min families smak og lager det veldig ofte, fordi vi og våre venner liker det veldig godt. I tillegg kan den forberedes meget enkelt og raskt, og er også egnet som tillegg til suppe, eller for eksempel, som en god snack med et glass hvitvin eller bare en rask snack.

Ingredienser

Forberedelse: 5 minutter
Steketid: 45 minutter
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
100 ml Bremykt, smeltet
200 g mel
3 egg
100 ml melk
100 g revet parmesanost
1 ss bakepulver
100 g kikerter, ferdig-kokt eller konserverte
150 g frisk spinat, vasket og tørr
Salt, pepper etter smak

Fremgangsmåte

Visp egg lett i en bolle og tilsett smeltet Bremykt og melk og miks. Tilsett mel, bakepulver, revet ost og bland godt. Hell kokte kikerter (eller konserverte) i ett dørslag og la det hvile til vannet er borte og tilsett i blandingen sammen med spinat . Tilsett salt og pepper etter smak. Ha bakepapir i brødformen (størrelse 28x12) og ha i blandingen. Stek i forvarmet ovn ved 180 ° i statisk modus, for 45 minutter. For å være sikker på at brødet er ferdig, stikk hull på den med en tannpirker, hvis den kommer ut lett og tørr er brødet ferdig. Avkjøl brødet så i 15 minutter, ta det ut fra formen og server.
Bon appetit!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!