Sprø og litt porøse brødpinner, penslet med friskt pestosmør er den perfekte snacks eller nydelig tilbehør til salat eller suppe.
(Ca. 20 brødpinner)
100 g Bremykt Original
190 g hvetemel
40 g parmesan, finrevet
¼ ts salt
3-4 ss kaldt vann
Pestosmør
150 g Bremykt (romtemperert)
1 liter frisk basilikum (1 stor potte)
30 g ristede pinjekjerner
1 fedd hvitløk
40 g parmesan, finrevet
Presset sitron
Litt salt og kvernet sort pepper
Smuldre smør og mel med fingrene (eller bruk en kjøkkenmaskin), bland inn parmesan og salt. Tilsett litt og litt vann til du har en smidig deig. Pakk den inn i plast og la den hvile i kjøleskapet ca. 30 minutter før du triller den ut til lange pølser. Legg brødpinnene på stekebrett med bakepapir. Pensle over med pestosmør (det som blir til overs er godt å dyppe i) og stek på 180 °C, midterste rille, ca. 10 minutter til de er gylne. Avkjøl og server med pestosmør og evt. en grønn salat.
Pestosmør:
Finhakk basilikum og grovhakk pinjekjerner. Riv eller press hvitløken. Bland sammen med smør og parmesan. Smak til med sitron, salt og pepper.
Tips: Bytt gjerne ut pinjekjerner med cashewnøtter.