Denne kaken har en utrolig god browniesbunn, toppet med jordbærmousse. Smakene passer veldig godt sammen!

Ingredienser

Browniesbunn:
150 gram bremykt
300 gram kokesjokolade
3 egg
4 dl sukker
3 ts vaniljesukker
4 ss bakekakao
2 ¼ dl hvetemel
Jordbærmousse:
7-800 gram jordbær
2 pakker jordbærgele
5 dl kremfløte
Sjokoladeganache:
200 gram sjokolade (gjerne både lys og mørk)
1,5 dl fløte

Fremgangsmåte

1. Smelt smør i en kjele, og tilsett sjokolade slik at den smelter
2. Pisk egg og sukker luftig
3. Pisk inn sjokoladesmøret
4. Sikt i mel, vaniljesukkeret og kakao
5. Ha deigen i en springform, 26 cm
6. Stekes på 175 grader i 25 min. Pass på å ikke steke for lenge for da kan browniesen bli for hardt. La avkjøle i formen sin
Når kaken er avkjølt kan du begynne med jordbærmoussèen.
1. Rensk jordbærene
2. Ha i en kjele og mos med stavmikser. Kok opp.
3. Tilsett jordbærgelepulveret, rør godt og la dette avkjøle seg til det er kaldt men ikke har stivnet.
4. Pisk fløten stiv
5. Ha oppi jordbærblandingen med fløten og rør godt
6. Hell blandingen over browniesen.
7. Sett inn i kjøleskapet til moussèen er stiv.
Når mouseèn er stiv kan du lage sjokoladeganache til pynt.
1. Varm opp fløten og ta av platen
2. Tilsett sjokoladen og rør til det er smeltet
3. Når blandingen er avkjølt bruker du en teskje til å lage «drip» mønster på kantene, og fyller deretter resten av toppen med ganache.
4. Pynt med valgfri pynt eller server slik som den er!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!