Brune pinner lages gjerne til jul og da er det vanskelig å holde fingrene unna kakeboksen. De er gode alene, men også som tilbehør til for eksempel iskrem.
Deig:
200 g brun farin
200 g romtemperert Bremykt
Frø fra en vaniljestang
2 eggeplommer
2 ts kanel
1 ts natron
300 g mel
Dandering:
Eggehvite fra 1 egg til pensling
brun farin
mandelflak/hakkede mandler
Pisk brun farin, smør og vaniljefrø lyst. Tilsett eggeplommer og pisk disse inn. Til slutt piskes kanel, natron og mel inn.
Del deigen i 4. Trill hver del til en pølse. Legg disse på et bakepapirkledd stekebrett og trykk flate. Pensle med eggehvite, strø over brun farin og mandelflak.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 12 minutter. Tykkelsen avgjør steketiden. Det kan hende de trenger kortere tid om du lager dem tynne. Prøv deg fram.
Bruk en pizzaskjærer og skjær biter på skrå mens de fortsatt er varme. Kalde pinner kan være vanskelig å skjære i.