Et saftig brytebrød med nydelig smak av smør, Cottage Cheese og solsikkefrø.
(1 brød/ 1 rund kakeform)
100 g Bremykt Original
5 dl melk
30 g fersk gjær
1 beger (250 g) Cottage Cheese
1 ts salt
700 g hvetemel
100 g byggmel
1 ss honning
3 ss solsikkefrø
Litt smeltet Bremykt til pensling.
Topping: Hvetemel og litt blandet frø eller korn (vi har brukt 5-korn blanding).
Smelt smøret, ha i melk og varm opp til 37 °C. Smuldre gjær i en bakebolle og rør den ut med den fingervarme melken. Tilsett resten av ingrediensene, elt godt. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbel størrelse (ca. 40 min) på et lunt sted. Trill ut deigen til 6 like store boller og legg dem i en smurt rund kakeform (evt. kle med bakepapir). Dekk med plastfolie og la brytebrødet etterheve i romtemperatur, ca. 20-30 minutter. Pensle med smør og strø over litt mel og frø. Stekes ved 200 °C, på midterste rille, ca. 30 min, til det har fått en lys gyllen farge. Når du dunker på brødet skal det ha en hul lyd. Ta av ringen og avkjøl på rist.
Tips: Del gjerne deigen opp i mindre emner og bruk en større form.
Du kan også trille deigen til en lang pølse, legge den på et smurt stekebrett og skjære skiver. Brødet smaker godt med bare litt smør på, til suppe eller med pålegg.