Oh la la….unn deg noen deilige franske lekkerbiter.. Er det noe som gir vann i munnen er det disse deilige tynne pannekakene, dynket i varm appelsinsaus med smak av karamell og flambert med Cognac.

Ingredienser

(8 store pannekaker – 4 porsjoner)
Pannekaker:
3 store egg
75 g sukker
2 dl helmelk
1 dl kremfløte
110 g hvetemel
Appelsinsaus:
80 g Bremykt Original
80 g sukker
3 dl presset appelsin (ca. 3 store appelsiner)
1 ts finrevet appelsinskall
Til flambering og servering:
1 klunk Cognac
Appelsinfilet av 2 appelsiner
Krokan eller vaniljeis
Bremykt Original til steking av pannekaker

Fremgangsmåte

Pannekaker:
Visp sammen egg og sukker, tilsett melk og fløte, pisk inn melet til en glatt røre. La røra hvile ca. 15 minutter. Ha ½ ss Bremykt i en panne (ca. 24 cm) på litt sterk varme, hell over røre og fordel utover panna ved å helle litt på den. Det skal være et tynt lag med røre. Når røra har stivnet, løsne forsiktig rundt kanten av pannekaka før den snus og stekes raskt på den andre siden. Brett i to og så i to, til en trekant. Gjenta til alle pannekakene er stekt.
Appelsinsaus:
Smelt sukker i en tørr panne på middels sterk varme til det er karamellfarget (rør minst mulig i sukkeret). Rør inn Bremykt, la det bruse sammen til det er godt blandet, tilsett appelsinsaft og revet skall. La det småkoke til en litt tykk appelsinsaus.
Flambering:
Legg pannekakene i sausen, dynk over med varm saus og la de blir gjennomvarme. Ha en klunk Cognac i panna, tenn på med fyrstikk eller lighter og flamber pannekakene. Pass på at kjøkkenviften er skrudd av og at du har god avstand til brennbare ting rundt. Server pannekakene varme med appelsinfileter og en god krokan eller vaniljeis.
Tips:
Cognac kan fint erstattes med Grand Marnier.
Ønsker du varme appelsinfileter, ha de i sausen rett etter at pannekakene er tilsatt.
Venter du gjester?
Røra kan lages i god tid før du steker pannekaker, appelsinene kan presses og du kan lage appelsinfileter. Sett det kjølig så holder de seg minst 1 døgn.
Slik skjærer du appelsinfileter:
Skjær av endene på appelsinen litt ned i fruktkjøttet slik at appelsinen står støtt på høykant. Skjær av skallet på sidene med en skarp kniv. Det skal ikke sitte igjen hvitt. Skjær ut en og en appelsinfilet mellom de hvite hinnene.