Dette er ikke helt croissant, ikke helt muffins - men cruffins! En fersk cruffins skal knase mellom tennene, bli myk i munnen og nesten smelte på tunga og de passer perfekt til helgens frokost !

Ingredienser

Til 8 Cruffins :
300 g hvetemel
50 g brunt sukker
50 g Bremykt
6 g tørrgjær
130 ml lunkent vann
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
150 g Bremykt til smøring (Sett frem smøret 2 timer før du begynner slik at det blir skikkelig mykt )

Fremgangsmåte

Bland sammen hvetemel, salt, sukker og gjær i en kjøkkenmaskin .
Ha i vann og Bremykt (tilsett det i flere omganger) , elt i 10-15 minutter på sakte fart til deigen slipper eltebollen.
Deigen skal bli fast og fin å jobbe med.
Dekk deigen med plastfolie, og la den heve på et lunt sted i en time.
Del deigen inn i fire like store deler.
Gjør dette for hver deigbiten :
Kjør deigbiten gjennom pastamaskinen eller kjevle ut helt til du når det tynneste nivået ( 1 mm).
Ta en god smørkladd i hånden og smør forsiktig ut med fingertuppene.
Rull deigen sammen til en pølse fra den korteste siden . Del denne pølsen på langs, slik at du får to halve deigpølser.
Knyt denne deigpølse sammen til en knute med den lagdelte siden ut, og ha den over i det smurte muffinsbrettet .
Gjenta dette med de resterende deigbitene .
Dekk cruffinsene med plastfolje og la etterheve på et lunt sted i 1,5 time .
Sett ovnen på 200 grader, og stek i 25-30 minutter, til de er blitt gylne.
Dryss melis over .

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!