Det spesielle med denne er at det er første gang jeg publisere en oppskrift på nettet :) I Danmark baker man som oftest pølsehorn, til barnebursdag, matpakken, mellemmåltider ect.Denne oppskriften er enkel og selv de yngste kan være med på kjøkkenet. Denne oppskriften er til ca 32 stk pølsehorn.

Ingredienser

125gr. Smør
600gr. Hvetemel
25gr. Gjær
3dl Helmelk
1 1/2tsk salt
1tsk sukker
2 egg (gjem et av eggene til pelsning)
16 Grillpølser
Ketchup
Kan også lages med tacokjøtt, ost og skinke eller små pølser, ønsker du en grovere deig bytter du bare ut 200gram hvetemel med et grovere alternativ, kun fantasien setter grenser :D

Fremgangsmåte

Step 1:
Ta melken i en kjele, varm på svak varme, når melken er lun, smuldre i gjæren.
Step 2.
Ta mel i en bolle og smuldre inn smøret i melen med hendene, se til at alt smøret er blandet i melet, kan se ut som noe der minne om revet pizza ost.
Step 3:
Bland sukker, salt, egg og melke(med gjæret) inn i smørmelet. (husk å gjem det ene egget til pensling)
Step 4:
Deigen æltes til den er smidig og glatt.
Heves overdekket i 1 time og 30 min.
Step 5:
Ælt Deigen lett og del den opp i 4 like store biter. Og form som boller.
Step 6:
De 4 bitene kjevles runde og fine ca 1/2-1 cm tykke.
Hver runding skjæres da opp i 8 trekanter hver (totalt 32 trekanter)
Step 7:
Kutt pølsene på midten, sånn at de får plass i trekantene.
Step 8:
En liten klatt Ketchup smøres på hver trekant og pølsen legges derpå.
Step 9:
Fold trekantene over pølsene med den brede enden først og se til at tuppen legges ned mot bakepapiret.
La pølsenehorne heve i ca 30 min.
(om man vil kan man pakke pølsen helt inn i deigen, men er ikke farligt om man ser pølsen stikke ut fra deigen)
Step 10:
Forvarm ovnen til 200c (grader)
Bruk det siste egget til at pensle Horne med.
Sett inn pølsehornene i ca 20 min.
(alle ovner er forskjellige så hold øye med hornene)
Serveres med tilbehør av eget ønske eller spises som de er :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!