Enkelt, raskt og verdens beste brød.

Ingredienser

200 gram hvetemel
100 gram havregryn
100 gram grovt mel
360 gram vann
5 gram tørrgjær
10 gram olje eller smeltet smør
3 gram salt
1 neve solsikkefrø

Fremgangsmåte

Superenkelt! Ha alle ingrediensene i en bolle og rør sammen med en sklikkepott eller skje. Strø solsikkefrø på toppen. Hell over i form, og la heve over natta (maks 12 timer, minst 4 timer) mens formen er dekket med folie. Stek i 50 minutter på 225 grader eller til brødet er gyllent. For ekstra sprø skorpe: ta brødet ut av formen siste 10 minutter.
Husk: vil du unngå oppvask kan det være lurt å sette alt på en vekt, så bare nullstiller du for hver ingrediens.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!