Gode og raske brød som heves i ovnen mens den varmes opp!

Ingredienser

50g gjær
6 dl lunket vann
1 dl mørk sirup
3,5 ss smeltet bremykt
2 ts salt
8 dl hvetemel
8 dl grovt mel (jeg bruker rågsikt)

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir 2 brød.
1. Smelt bremykt og la det kjøle seg ned litt.
2. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med det lunkne vannet.
3. Ha i smeltet bremykt (spar litt-ca 0,5 ss), sirup og salt. Rør.
4. Ha i alt mel (gjerne siktet) og kna til en smidig deg.
5. Del deigen i to og form til to brød på et bakepapirkledd stekebrett.
6. Pensle med resterende smeltet bremykt mellom brødene.
7. Snitte noen fine kutt (med en skarp kniv) på toppen av brødene.
8. Sett inn på nederste rille og slå på ovnen (200 grader). La stå i 45-50 min (sjekk jevnlig, hvis de ser ut å få for mye farge på toppen må de dekkes med aluminiumsfolie siste tiden).
9. Avkjøl under kjøkkenhåndkle på rist.
Nam!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!