En rask, enkel og smakfull porsjonsdessert som fungerer like godt som kos til kaffen.
4 porsjoner:
4 plater ferdig butterdeig
2 epler
2ss mykt smør (Bremykt)
2ss sukker
2ts kanel
2 ts lemon curd.
1 egg til pensling
1: 2 epler skrelles og deles i to, skjær ut kjernen.
2: Bland 2ss mykt smør, 2ss sukker, 2ts kanel og 2 ts lemon curd.
3: Fordel blandingen midt i eplene der du har tatt ut kjernen..
4: Kjevle ut 4 leiver med butterdeig og pakk inn et halvt eple i hver. Vær nøye så det er tett, ellers vil fyllet renne ut.
5: Pensle med egg.
6: Stekes midt i ovnen på 220 grader til butterdeigen er gyllen og sprø (ca 25-30 min).
7: Serveres med vaniljesaus.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!