Den passer godt både som hverdagsmiddag, og som lunsj e.l. i matboksen til barna.
3 dl lunkent vann
1⁄2 pk fersk gjær
4 ss Bremykt
1⁄2 ts salt
ca. 7 dl hvetemel
1/2 hvitost etter eget ønske, jeg bruker Norvegia
1 boks Bogskinke
Hvitløkspulver
Salt
Pepper
1 egg
Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.
Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
Skjær ost og Bogskine i terninger.
Kjevle ut deigen til en stor rektangel.
Strø over ost og skine langs midten.
Kryddre lett med hvitløkspulver, salt og pepper.
Skjær strimler av kantene på deigen, og flett den over osten og skinken.
Pensle med egg.
Stekes på 175* i ca 15-20 min. Den skal være gylden.
Gi brødet en liten kakk for å høre om den er gjennomstekt.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!