Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

50gr bremykt (evt. olje)
7dl blanding av melk og vann
1pk gjær
2ts sukker
1ts salt
Ca. 1kg hvetemel

Fremgangsmåte

- Smelt margarin og varm opp blandingen av melk/vann til den er fingervarm.
- Bland sammen det tørre, men hold igjen litt mel. Bruk gjerne kjøkkenmaskin og elt til deigen slipper bollen ( ca.10min )
- Dekk til deigen med plast og hev til dobbel størrelse. ( ca. 30-40min )
- Når deigen er ferdig hevet så deler du den i 9 like deler. Deigen gir tre brød. Rull ut hver del til en pølse, bruk 3 pølser pr. brød. Flett disse sammen, og legg dem i en smurt brødform á 1.5liter.
Strø deretter litt mel på toppen og sett til heving i ca.30min.
Brødene stekes på nederste rille i ca.30min, på 225'C

Loading content...