Et herlig brød som passer godt til varme og kalde dager. Smakfullt brød til grillmat,pasta,salater,gryter og supper.

Ingredienser

1 pk tørrgjær
1 ts honning
1 ts salt
1 klype hornsalt
3,5 dl lunkent vann
1 dl olivenolje
250 g hvetemel
200 g tipo 0 pizzamel
1/2 paprika i tynne skiver
1/2 liten rødløk i skiver
Pensling:
2 ss smeltet bremykt
1 ss finhakket fersk timian
1/2 ts hvitløkspulver
Maldonsalt
Peppermix

Fremgangsmåte

Ha mel,hornsalt og salt i en bakebollen (bruk gjerne kjøkkenmaskin). Mål opp vann og ha i honning og tørrgjær. La blandingen stå litt slik at gjæren aktiveres (dannes bobler på toppen). Start kjøkkenmaskinen og tilsett det våte. Elt deigen godt, ca 5-10 minutter til deigen slipper bollen. Dekk til bollen og sett på et lunt sted i 1 times tid.
Skjær paprika,løk og hakka timian. Bland smeltet bremykt,timian og hvitløkspulver og sett til siden. Ta litt olivenolje og smør bakeunderlaget, ha så deigen over. Del deigen i 10 emner. Trill deigen ut til pølser på størrelse med lillefingertykkelse. Legg så hvert emne på et bakepapirkledd stekebrett slik at det danner en sirkel. Ta så paprikastrimler og løkstrimler og legg mellom sprekkene i ønsker mønster. Dekk til og sett til etterheving i minst 30 minutter.
Pensle deigen med smøret og strø på maldonsalt og peppermix etter eget ønske og smak.
Stekes midt i ovnen på 225° i 15-20 min avhengig av ovn. Sjekk etter 15 min og se an fargen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!