Dette er en sunn og smakfull frokostbar som passer perfekt til den som ikke har tid til en lang og stor frokost i en travel hverdag. Barene inneholder sunne fettsyrer, masse frø, og er i tillegg proteinrike - de holder derfor energinivået jevnt i flere timer. Smaker fortreffelig med en kopp kaffe. Oppskriften gir 12 barer à 70 gram.

Ingredienser

2 modne bananer
1 egg
2 ss Bremykt Steke & Bake
2 ss lønnesirup
1 dl chiafrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl hempfrø
2 dl ruggryn
2 dl peanøttmel
2 dl kokosmasse
2 dl grovhakkede nøtter (mandler, hasselnøtter, valnøtter, paranøtter)

Fremgangsmåte

1) Sett ovnen på 170 grader.
2) Mos bananene og rør inn egg, smeltet smør og lønnesirup til en jevn blanding. Ha i alt det tørre. Deigen skal være fast og klissete.
3) Hell deigen ut på et bakebrett med bakepapir. Bruk en slikkepott og smør deigen ut til et stort kvadrat på bakepapiret (ca. 30x30 cm, 1-1,5 cm tykk). Bruk et pizzahjul og del opp kvadraten slik at du får 3 rekker med 4 biter i hver, totalt 12 biter.
4) Sett bakebrettet i midten av ovnen i 17-20 minutter. Overflaten skal få en gylden farge.
5) La bitene avkjøle på rist. Pakk hver bit inn i plastfolie. Oppbevares i kjøleskap eller fryser.
TIPS: Varier gjerne smaken på disse barene med f.eks. mørke sjokoladebiter, pinjekjerner, gresskarkjernefrø, tørket frukt eller det du måtte foretrekke.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!