2 modne bananer
1 egg
2 ss Bremykt Steke & Bake
2 ss lønnesirup
1 dl chiafrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl hempfrø
2 dl ruggryn
2 dl peanøttmel
2 dl kokosmasse
2 dl grovhakkede nøtter (mandler, hasselnøtter, valnøtter, paranøtter)
1) Sett ovnen på 170 grader.
2) Mos bananene og rør inn egg, smeltet smør og lønnesirup til en jevn blanding. Ha i alt det tørre. Deigen skal være fast og klissete.
3) Hell deigen ut på et bakebrett med bakepapir. Bruk en slikkepott og smør deigen ut til et stort kvadrat på bakepapiret (ca. 30x30 cm, 1-1,5 cm tykk). Bruk et pizzahjul og del opp kvadraten slik at du får 3 rekker med 4 biter i hver, totalt 12 biter.
4) Sett bakebrettet i midten av ovnen i 17-20 minutter. Overflaten skal få en gylden farge.
5) La bitene avkjøle på rist. Pakk hver bit inn i plastfolie. Oppbevares i kjøleskap eller fryser.
TIPS: Varier gjerne smaken på disse barene med f.eks. mørke sjokoladebiter, pinjekjerner, gresskarkjernefrø, tørket frukt eller det du måtte foretrekke.