Frokostscones som passer perfekt på en søndag morgen, sammen med masse godt pålegg og en kopp kaffe eller te.

Ingredienser

4-6 dl hvetemel
1 håndfull havregryn
1 ss bakepulver
2 ss sukker
50g bremykt i terninger
1 egg
1 dl melk
1/2 ts salt

Fremgangsmåte

Bland alt sammen utenom hvetemel og smør. Rør inn hvetemel litt etter litt, og bland inn smøret helt til slutt. Del deigen i to og lag to runde flater med 2 centimeter tykkelse. Skjær et kryss i dem, uten å skjære gjennom. Stek på 200 grader i ca. 15 minutter. Serveres varme med hjemmelaget ripsgelé, jordbærsyltetøy, brunost, hvitost eller bare smør! Dette passer like godt til kaffe/te, som til supper og gryter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!