Ikke alle har plass til å fylle fryseboksen med femti kanelsnurrer eller rundstykker. Men det går fint å bake til en eller to mennesker også. Her har jeg laget en oppskrift som lett kan bli fire kanelsnurrer eller fire rundstykker, to av hver, eller du kan bruke deigen til en pizzabunn.

Ingredienser

1 ½ dl lunkent vann
1 pk tørrgjær
1 ts sukker
150 g hvetemel
(2 ss havregryn til rundstykkene)
3 ss smeltet Bremykt
1 knivsodd salt

Fremgangsmåte

1.
Bland vann, gjær og sukker sammen. Rør rundt med en skje, så det får løse seg litt opp.
Tilsett hvetemel og rør videre.
Det blir en litt fast deig. Det gjør ikke noe om ikke alt er helt blandet før du heller over 3 ss smeltet Bremykt, og en knivsodd salt.
2.
Kna deiger godt sammen mellom hendene. Den setter seg ikke fast på hendene på grunn av smøret. Fortsett å kna deigen på bordet med et lite meldryss i noen minutter. Du kan bruke eltekroken på miksmasteren, men jeg synes ikke det er nødvendig til en så liten deig. Pluss at det er koselig å kna den ut selv.
Del deigen i to.
3.
Kjevle ut den ene delen til ca. 8 x 18 cm. Smør leiven med Bremykt smør og dryss på kanel.
Rull det sammen fra kortsiden, og del biten i to, så du får to snurrer. Legg dem på bakepapir og trykk dem litt flate.
Før du setter det til heving kan du på toppen av kanelsnurren pensle med egg og drysse over hakkede mandler eller perlesukker om du liker det. Deigen kan også knas inn med rosiner, eller du kan lage en fordypning midt på dem, og ha på en skje med vaniljekrem eller mandelmasse før steking.
4.
Den andre deigbiten kan du kna inn med 2 ss havregryn om du vil. Del den i to og trill det til to rundstykker.
Dryss over godt med hvetemel fra et dørslag eller en tesil, og lag noen morsomme snitt i deigen, eller pensle med egg og dryss over valmue- eller sesamfrø.
5.
Plasser rundstykkene på bakepapiret sammen med kanelsnurrene. Legg over et kjøkkenhåndkle og la det etterheve i ca. 30 minutter.
Stek det ved ca. 200 grader i ca. 12-15 minutter. Avkjøl det litt, og børst vekk overskuddsmelet fra rundstykkene.
Del rundstykkene og fyll på med pålegg, eller ha de ved siden av en suppe.
Smør melis på kanelsnurrene om du liker litt søtt, og KOS DEG!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!