Verdens beste glutenfrie ost og skinkehorn
150 g Bremykt steke & bake
6 dl melk
1 pk gjær
2 SS fiberhusk
2 st salt
250 g Jyttemjøl
200 g semper grov mix (evt semper mix med fiber)
250 g semper mix
Fyll :
1 pakke ost (revet eller skiver)
1 pakke skinke
Topping:
Egg til pensling
Ost eller valmuefrø
1. Smelt bremykt steke og bake og tilsett melk og varm til 37 Grader
2. Visp inn gjæret og fiberhusk og la det svelle i 5-10 min
3. Tilsett salt og all mel
4. Elt deigen godt i kjøkkenmaskin
5. La deigen heve under plast til ca dobbel størrelse.
5. Del deigen i 3 deler
6. Ha mel på bordet (gjerne jyttemel) Kjevle ut deigen til en pannekake.
7. del den runde pannekaken i 8 stykker
8. Legg på ei skive ost og en skive skinke.
9. Rull så disse stykkene sammen til Horn.
10. Etterheves i 25-30 min
11. pensle med egg og strø litt revet ost eller valmuefrø.
Stekes ved 225 grader i Ca 15 min.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!