Grove vafler proppfulle av spinat, toppet med banan, nøtter og granateple er så godt at man helt glemmer at det er sunt. Med andre ord en skikkelig «lurevaffel»!

Ingredienser

(Ca. 10 vafler)
70 g Bremykt Original, smeltet
120 g bladspinat, vasket og renset
1 (ca. 120 g) banan
2 dl eplejuice
2 dl melk
1 ss honning
3 egg
2 dl havregryn, rug og quinoa
2 dl hvetemel, siktet
2 dl havregryn, lettkokte
2 ts bakepulver
Til servering:
Banan
Pistasj og valnøtter
Granateple
Flytende honning

Fremgangsmåte

Ha spinat, banan, juice, melk og honning i en stor blender (evt. foodprosessor). Kjør sammen til en glatt grønn smoothie. Tilsett smør og egg, blend raskt sammen, ha i de tørre ingrediensene og kjør videre til røra er glatt. La den svelle ca. 10 minutter, før du steker vafler. Vaflene smaker godt slik de er, men ekstra godt blir det toppet med litt banan delt i skiver, grovhakkede nøtter, friskt granateple og litt honning.
Tips:
Vaflene passer supert i nisteboksen, med for eksempel Jarlsberg, spekeskinke, brie eller kokt skinke.
Ønsker du en grovere tekstur på vaflene kan du piske inn melet for hånd. Lag gjerne røra kvelden før, så har du frokostvafler på kort tid.