Pannekaker er en av de store middagsfavorittene og alltid populært. Her er en vri på den klassiske retten, grove pannekaker med chilikylling, masse grønt og revet ost på toppen.
(6. porsjoner)
Pannekakerøre:
½ dl Bremykt, smeltet
3 egg
3 ½ dl melk
1 dl hvetemel
1 dl sammalt speltmel
1 dl havremel
1 klype salt
Bremykt til steking
Chilikylling:
2 ss Bremykt, smeltet
150 g frisk sjampinjong, i små terninger
600 g ferdigstekt kylling i mindre biter
½ løk, finhakket
2 stilker stangselleri, i små terninger
2 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili (ta ut frøene)
3 ss tomatpuré
400 g (1 boks) hermetiske tomater, hakkede
1 ts oregano, tørket (evt. 1 ss fersk)
Ca. 2 ts sriracha (sterk chilisaus)
Litt salt og pepper
Til servering:
Ca. 100 g Jarlsberg, revet
Litt spirer
Ruccula eller annen grønn salat
Ca. 100 g bønneblanding (fås kjøpt i kjøledisken)
Pannekaker:
Visp sammen melk og egg, tilsett hvetemel og salt, visp til en glatt røre og ha i Bremykt. Stek tynne pannekaker i en panne på litt høy varme, bruk ca. ½ ss med Bremykt per steking. Oppskriften gir 6 store pannekaker.
Fyll:
Ha Bremykt i en stekepanne på sterk varme, stek soppen til den er gyllen, dryss over litt salt og pepper. Tilsett resten av ingrediensene og la det småkoke til en tykk konsistens, smak til med salt, pepper og chilisaus.
Server pannekakene med chilikylling, litt salat, bønneblanding og spirer. Et dryss Jarlsberg over smaker ekstra godt til.
Tips:
Pannekakene kan også gratineres. Fordel fyllet på pannekakene, dryss over litt ost og rull sammen. Legg pannekakerullene i en smurt ildfast form, dryss over ost og stek ved ca. 200 ˚C, til osten har smeltet og er litt gyllen. Server med en frisk salat.
Kylling: Her kan man bruke grillet hel kylling som man deler i mindre biter, kyllingfilet eller salatkjøtt av kylling.