Langtidshevet grytebrød som er slengt sammen på et øyeblikk. For å holde på fuktigheten/holdbarheten har jeg oppi chia -og sesamfrø.
300 gr siktet hvetemel
100 gr siktet rugmel
100 gr sammalt hvetemel
100 gr sammalt speltmel
35gr chiafrø
35gr sesamfrø
1 ts salt
1 ts tørrgjær
6 dl kaldt vann
1 dl Bremykt Flytende
1. Bland alle tørre ingredienser sammen i en bakebolle.
2. Tilsett det våte, bland sammen med en slikkepott. Deigen skal være klissete.
3. Ta plastfolie over bakebollen, la den stå på benken i 12-14 timer.
4. Sett en støpegjernsgryte m/lokk inn i stekeoven. Varm ovnen opp til 250grader.
5. Ta gryten ut. Ha et stekepapir i bunn, og velt over deigen i gryten. Brødet kan toppes med frø, evt litt maldonsalt.
6. Sett gryten inn i ovnen igjen m/lokk. Stekes i ca 35min, skru ned temp til 230 grader. Ta av lokket og stek brødet ferdig i ca 20min.
7. Avkjøles på rist.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!