Verdens beste belgiske vafler, saftige og gode med sjokolade og melisdryss.

Ingredienser

- 50 g fersk gjær
- 1 3/4 dl lunket vann
- 440 g hvetemel
- 230 g margarin
- 2 egg
- 1/2 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 225 g perlesukker/ vanlig sukker

Fremgangsmåte

1. Løs opp gjær i det lunkne vannet.
2. Ha over de andre ingrediensene i en bakebolle, hell over gjær blandingen. elt deigen i 5-10 min til alt er godt blandet. deigen kommer til å være seig, så IKKE tilsett mer mel.
3. Smør en bolle med matolje, og held deigen over. Sett til heving i 30 min. Trykk ut lufta av deigen å la stå i ytteligere 30 min.
4. Varm opp vaffel jernet og spray det med matfett, legg en deigklump i jernet. Du trenger ikke dekke hele formen, for de blir større når du steker de. Og de skal være litt ujevne :-)
5. Avkjøl på rist, og så kan du smelte litt sjokolade å dyppe de i, eventuelt helle over.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!