Deig !
400 gr iskald h melk
6 gr tørrgjær
1/2 ts salt
1 ts sukker
40 gr Bremykt
Mel til passe deig . Ca 7-900 gr .
Kjør alt til en fast deig i kjøkkenmaskin 10-15 min. Sett til heving på kjøkken benken ca 1 time. Slå ut på kjøkkenbenken og kjevle til rektangel på 30x40 cm. Legg så på 350 gr iskald bremykt. Tips er å kutte Bremyken legge denne på bakepapir å fryse den førs. (som er kuttet i 1 cm skiver. Pakk deigen rundt og slå flatt med kjevle. Kjevle ut og brett endene inn mot mitten ca halveis før en bretter halvparten over igjen. Gjenta dette 4 ganger. Siste gangen brettes deigen og legges på fat eller talerken som det er litt størrelse på. Deigen legges nå til heving i kjøleskapet over natten. ,neste dag meles deig emnet godt og kjevles til en lang rektangel min blir over en meter ferdig kjevlet . Ca 3-4 mm tykk. Smøres med fyll av eget valg .blanding av bremykt å sukker kanel er en slager for både voksen å barn
Brett kanten på langs 1/4inn brett igjen 1/4så halvparten av bredden på emnet er brettet. Fortsett på andre siden . Kutt i ønskede lengder og legg på brett. Heves under plast i 1-2 timer i romtempratur. Legg på vaniljekrem eller eggekrem ETTER HEVINGEN !!!!! Ellers tyter den bare ut.... stek til di har fått god farge på 220 grader VARMLUFT......