Mine helt spesielle brune pinner, har vært et høydepunkt for hele storfamilien de siste 12 årene! 🤗❤️ Det begynte med at jeg ikke leste oppskriften grundig, men slumpet litt, og endte med min egen variant, så hver førjulstid i desember, deler jeg ut kakebokser med mine deilige kaker, til mine foreldre, min sønn og svigerdatter, og gjerne til venner! Gleder meg allerede til årets bakst!.🤗❤️⭐

Ingredienser

For en porsjon, er dette ingrediensene;
1. 200 g romtemperert Bremykt smør
2. 200 g sukker
3. 1 eggeplomme
4. 1 god ss lys sirup
5. 1-2 ts malt kanel
6. 1,5 ts vaniljesukker
7. 1 ts natron
8. 300 g hvetemel
Til pensling;
1 sammenvispet egg
Ca 1 dl perlesukker
Ca 1 dl hakkede mandler

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte;
-Forvarm stekeovnen til 175 °C, og bruk varmluft.
-Legg bakepapir på to stekebrett.
- Rør Bremykt og sukker godt sammen, helst i kjøkkenmaskin.
-Bland inn resten av ingrediensene, men det er lurt å holde igjen litt av melet for å justere underveis.
-Elt deigen raskt sammen, og del deretter deigen i 6 emner.
-Form hvert av emnene til tykke pølser, og løft de over på stekebrettet.
-Trykk ut hver av pølsene med rene fingre, til de er ca 4-5 mm flate.
- Pensle med det vispede egget, og dryss et fint lag med kanel over kakene. Strø på godt med hakkede mandler, før du drysser perlesukkeret over. ( Med sukkeret til slutt, karamelliseres mandlene under steking).
-Stek kakene på midterste rille i ovnen i ca. 12-14 minutter. ( Alltid avhengig av ovn)
Skjær i 1,5-2 cm brede stenger på skrå mens de er varme. Avkjøl deretter på rist, før de bokstavelig talt er i boks!
Lykke til! 👌😉

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!