Den beste grunnopskriften til alt av hvetebakst

Ingredienser

1/2 l melk temperert til ca 38 grader
1 ts salt
1 pk tørrgjær
1kg hvetemel
2dl sukker
50g bremykt steke og bake
.

Fremgangsmåte

1 Hell det tempererte melka i en bakebolle
2 tilsett hvetemel, tørrgjær, sukker og salt.
3 Rør godt sammen.
4 tilsett romtemperert bremykt steke og bake og kna godt, i minst 5-10 min
5 legg lokk eller plastfolie over bakebollen og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse
6 kna deigen og form hvetebakst etter ditt ønske
7 etterhev i minst 40 min på lunt sted
8 stek ved 225 grader i ca. 8-10 minutter
9 avkjøl på rist
10 nyt med et deilig glass iskaldt melk

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!