Nydelig hvetekrans fylt med hjemmelagd plommesyltetøy med kanel.
Krans:
650 gr hvetemel
100 gr sukker
1 pk gjær
100 gr smør
3,5 dl melk
Plommesyltetøy
500 gr plommer i terninger
30 gr sukker
30 gr vaniljesukker
1 kanelstang
Bittelitt vann nederst i kasserollen.
Kjør alle indigriensene sammen i en kjøkkenmaskin . Jeg brukte kaldt smør og kald melk. Kjør deigen i 10 minutter. Hev til dobbel størrelse. Lag syltetøyet: kok opp plommene med sukker, vaniljesukker og kanelstang. Kok til det tykner. Syltetøyet skal være syrlig pga av søt hvetebakst. Avkjøl. Kjevle ut til et rektangel. Smør ut syltetøyet på 2/3 av leiven. Rull sammen. Ta en kniv og del rullen på langs, men la det være litt sammen på den ene siden. Vri den rundt. Og form den som et hjul. Legg på bake plate. Sett ovn på 170 gr, hev i 30 min. Dryss på perlesukker og mandelflak. Stek i 30 min.
Krans:
650 gr hvetemel
100 gr sukker
1 pk gjær
100 gr smør
3,5 dl melk
Plommesyltetøy
500 gr plommer i terninger
30 gr sukker
30 gr vaniljesukker
1 kanelstang
Bittelitt vann nederst i kasserollen.
Kjør alle indigriensene sammen i en kjøkkenmaskin . Jeg brukte kaldt smør og kald melk. Kjør deigen i 10 minutter. Hev til dobbel størrelse. Lag syltetøyet: kok opp plommene med sukker, vaniljesukker og kanelstang. Kok til det tykner. Syltetøyet skal være syrlig pga av søt hvetebakst. Avkjøl. Kjevle ut til et rektangel. Smør ut syltetøyet på 2/3 av leiven. Rull sammen. Ta en kniv og del rullen på langs, men la det være litt sammen på den ene siden. Vri den rundt. Og form den som et hjul. Legg på bake plate. Sett ovn på 170 gr, hev i 30 min. Dryss på perlesukker og mandelflak. Stek i 30 min.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!