Saftig og samtidig luftig bakverk som smaker så godt at du ikke klare å stoppe etter ett stykke.
200 g Bremykt Steke og Bake
1 pk tørrgjær
5 dl kulturmelk
1 dl sukker
ca 15 dl hvetemel
Fyll:
1 pk ferdig vaniljekrem
200 g rosiner
På toppen:
150 g melis og litt vann
1. Smelt Bremykt Steke og Bake over svak varme
2. Mål opp 5 dl kulturmelk
3. Ha tørrgjær i en skål sammen med 1 ts sukker og litt lunkent vann. La gjæren forheve på et lunt sted mens smøret smelter.
4. Ha 1 dl sukker i bakebollen
5. Hell kulturmelka i smøret når det er smeltet og la blandingen bli ca 37 grader
6. Hell melk og smørblandingen i bakebollen sammen med gjæren.
7. Ha oppi melet tilslutt og elt blandningen godt sammen.
8. Deigen settes på et lunt sted i ca 1 time
9. Etter at den er ferdig hevet, tas deigen ut på bakebordet og eltes godt før den deles i to like deler.
10. Kjevle hver del til et rektangel
11. Smør halvparten av vaniljekremen i en stripe på hver del og bre litt utover før du strør over rosiner. Som en variasjon, kan man ha rosiner på den ene delen og bare vaniljekrem på den andre. Rull hver del til en pølse og legg dem på stekebrett med bakepapir i en oval sirkel. Klipp hakk på skrå inn og brett flikene bakover vekselvis til høyre og venstre hele veien rundt.
12. Etterhev kringla under klede i 20 minutter.
13. Stek kringla på 220 grader i 15 - 20 minutter
14. Avkjøl kringla og ha på melis tilslutt
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!