Høstvarm hvetestang med sesongens epler. Gjærbaksten passer ypperlig til kaffikosen eller som niste i tursekken.
5 dl melk
150 g bremykt steke og bake
1,5 dl sukker
50 g fersk gjær
1 kg hvetemel
Fyll
2 ss kanel
1 glass eplemos syltetøy
1 romtemperert egg til pensling
Perlesukker/hakkede mandler
Bland hvetemel og sukker.
Varm melken til ca 25 grader.
Gjær og bremykt tilsettes. Hell i melken og la det eltes i ca 10 minutter til du har en fin og elastisk deig. Heves til ca dobbel størrelse.
Ha deigen over på benken og kjevl til et rektangel. Skjær 1/3 inn på skrå langs begge sider av deigen. La det være igjen en rand på midten hvor du smører ut fyllet. Flett så annenhver flipp inn mot midten. Brett kransen i endene slik at fyllet ikke renner ut under steking. Sett hvetestangen til heving i ca 45 min. Pensle med egg, strø over perlesukker/hakkede mandler og stek på 200 grader i 25 min. Avkjøles på rist.
Vel bekomme!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!