Super gode hvitløksfletter som smelter på tungen. Lagene i fletten er nesten som en croissant som man kan rive opp i sprø strimler, og de har et fyll som smelter på tungen.

Ingredienser

Deigen:
25g fersk gjær/ 1 halv pakke tørr
850g hvetemel
200g sammalt hvete
1 ts sukker
1 ts salt
7dl melk
100 g bremykt smør
Fyll:
200 g bremykt smør
2 hvitløk
olivenolje
2 båter hvitløk
Urter (basilikum, persille, gressløk, oregano, rosmarin ol.)
Salt
Pepper

Fremgangsmåte

1. start med å smuldre gjæren i lunken melk og bland de tørre ingrediensene i en bolle.
2. bland alle ingrediensene sammen og elt til en smidig deig som slipper kanten av bollen. Ca 15 minutter
3. tilsett smøret litt etter litt med deigen eltes til den blir smidig igjen. Deigen skal være litt klissete.
4. sett deigen til heving i ca 1 time til den har dobbel størrelse. I mellomtiden er det lurt å begynne på fyllet.
5. sett stekeovnen på 180 grader.
6. start med å kutte toppen av to hvitløk. Plasser dem i aluminiumsfolie og hell over olivenolje. Lukk aluminiumen og plasser dem i ovnen i ca 30 minutter til de er blitt myke.
7. hakk de to hvitløksbåter og pisk sammen resten av ingrediensene til fyllet til det er luftig. Press deretter hvitløken ut av skallet og bland. Spar litt av fyllet til flettene er ferdig stekt.
8. ta deigen ut på et melet bord og kjevle ut til et rektangel. Smør fyllet på 2/3 av deigen. Brett delen uten fyll over 1/3 og deretter den andre delen med fyll oppå. Del deigen inn i strimler som du fletter og former slik du vil.
10. sett stekeovnen på 220 grader og plasser flettene på et brett og la dem etterheve i ca 30 minutter.
11. pensle dem med egg og sett dem i ovnen i ca 15 minutter til de får en fin gyllen farge og er harde nok til å banke på bunnen.
12. nyt flettene med hvitløksmøret. Serveres varme:)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!