Lyse, luftige rundstykker med en kjerne av smeltet Bremykt, hvitløk, gressløk og revet jarlsbergost. Perfekte som kveldskos, tilbehør til supper eller i lunch boksen til ungene.

Ingredienser

Deig:
1,8 kg hvetemel
2 ts kardemomme
100 g sukker
280 g Bremykt
14 dl melk
100 g gjær
Ostefyll:
Revet Jarlsbergost
Bremykt
Hakket gressløk
Masse revet hvitløk
Litt salt

Fremgangsmåte

Smelt Bremykt, tilsett melk, sjekk at vesken er fingervarm. Ha i en bakebollen, og tilsett kardemomme, sukker og litt av hvetemelet.
Elt og tilsett mer og mer av melet til deigen slipper bollen. Dekk bakebollen m plast og la heve ca 1 time.
Del deigen i 4, og hver del i 12 mindre deler.
Rull ut til rundstykker, kjevl dem deretter flate,
legg på ca 1ss fyll pr leiv og pakk inn.
Legg gjerne i muffinsformer med skjøten ned.
Pensle med egg, og strø over revet parmesan.
Stek på 220°C i ca 10 min
Nyt, gjerne varme 😋

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!