Bremykt Logo

Trøffelkake med en sprø nøttebunn, sjokoladefyll og italiensk marengs. Serveres med bringebærcoulis.

Ingredienser

Bunn:
5 eggehviter
200 g sukker
125 g hasselnøtter
125 g mandler
1-2 ts ekte vaniljesukker/vanilje paste/vaniljeekstrakt
Sjokoladefyll:
3 dl fløte
275 g sjokolade (gjerne en blanding av 70% og melkesjokolade)
1 ss smør
Italiensk marengs:
250 g sukker
1 dl vann
4 eggehviter
1 ts sitronsaft
1 ts vanilje -paste/ekstrakt
Bringebærcoulis:
0,5 dl vann
75 g sukker
Ca 1/2 sitron
250 g frosne bringebær

Fremgangsmåte

♡ Bunn:
Kvern mandler/hasselnøtter med skallet på i en mandelkvern eller blender.
Stivpisk eggehvitene sammen med sukker, deretter rører du forsiktig inn malte mandler/hasselnøtter. Hell røren i en rund smurt kakeform (26 cm) med bakepapir i bunnen, og stek på 180 grader i ca 30 minutter. La bunnen avkjøles helt før du lager resten av kaken.
Når bunnen er helt avkjølt, er det lurt å skjære med en kniv langs kanten av kakeformen, for så å åpne kakeformen litt så bunnen løsner fra kantene. Det gjør det enklere å få ut kaken helt til slutt. Ta kaken ut av formen og plasser den på ønsket kakefat. Vask springform-ringen og sett den tilbake rundt kaken. Viktig at ringen er helt tett, hvis ikke den er helt tett kan du bruke en kakering som er 1 str. mindre. (24 cm)
♡ Sjokoladefyll:
Kok opp fløte, trekk kaserollen av platen og ha i smør og hakket sjokolade. La det stå i 1-2 min. Rør så forsiktig til alt er smeltet. Avkjøl fyllet litt (ca. 10 min) og hell det deretter over den avkjølte bunnen. Sett bunnen med sjokoladefyllet inn i kjøleskapet til den stivner, helst over natten.
♡ Italiensk marengs:
Pisk eggehvitene stive sammen med 50 g av sukkeret og sitronsaft. Bruk lav/medium hastighet på mikseren, da får du pisket inn mer luft. Kok opp resten av sukkeret og vann og la det koke til temperaturen er 120-121 grader (bruk sukkertøytermometer). Hell sukkervannet (sirupen) i en tynn stråle i eggehviten mens du visper på medium hastighet (unngå å treffe vispen). Ikke la sirupen avkjøle før du har den i eggehviten! Pisk så kraftig i ca 10-15 minutter, til marengsen er blitt stiv og blank, og den har fått romtemperatur. Ha i vaniljepaste (eller ekstrakt) på slutten.
Montering:
Skjær langs kanten av springform-ringen før du løsner den, så fyllet ikke henger fast. Bre marengsen over bunnen med sjokoladefyllet.
Bruk en créme brûlée-brenner over marengsen, så den får en fin farge. Du kan eventuelt sette kaken under grillen i ovnen ett minutt eller to. Pynt etter ønske, gjerne med friske bær.
La kaken avkjøles i kjøleskap frem til servering.
Serveres med hjemmelaget bærsaus/coulis.
Bon Appètit❤️

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!