Bremykt Logo

Verdens beste fletteloff med smak av pesto eller tapenade.

Ingredienser

1kg hvetemel
1 strøken ss salt
200g smør
5dl melk
30-50g gjær
1 glass pesto eller tapenade

Fremgangsmåte

1. Ha hvetemel og salt og evt tørrgjær i en bolle. Ha i smeltet smør og lunken melk. Elt godt, og hev i ca 1 time
2. Kna deigen og del den i to. Kjevle den ene delen ut i en stor rektangulær leiv. Smør på et halvt glass pesto (bruk vanlig pesto eller prøv tomat, ramsløk eller chilli) eller tapenade. Mulighetene er uendelige. Rull stramt igjen som en pølse (som ved kanelboller).
3. Ta en skarp kjøkkenkniv, og dypp den i mel. Skjær så deigpølsen på langs, helt igjennom, slik at du står med to halve deigpølser. Legg sårflatene opp, legg de to halvepølsene i kryss og begynn så å flette med de 4 endene. Prøv å holde sårflatene opp under flettingen for tøffest effekt.
4. Gjør det samme med den andre. Det blir store brød så jeg velger ofte en annen smak på det andre brødet.
5. Legg begge brødene på stekebrett og la dem etterheve i ca 30 minutter.
6. Stekes midt i ovnen i 40-50 min på 180 grader.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!