Lag sjokoladekonfekt til jul
Oppskriften gir mellom 20- 30 konfektbiter, avhengig av størrelsen på formen og hvor mye de fylles.
200 g Melkesjokolade
100 g Mørk sjokolade
40 g Glukose
150 g Fløte
75 g Bremykt
2 stk Kanelstang
1 stk Stjerneanis
6 stk Nellikspiker
Kok opp fløte med krydderet og la den stå å trekke i omtrent 10 minutter.
Tilsett glukose og kok opp på nytt. Glukose kan kjøpes på apoteket, men man kan også bruke lys sirup isteden for glukose.
Hel litt og litt fløte gjennom en sikt over sjokoladen mens du rører med en slikkepott. Når all fløten er rørt godt inn, tilsetter du Bremykt.
Kjør ganachen glatt med den stavmikser. Ha den i sprøytepose og sett i kjøleskapet.
Her kan du få tips om hvordan du tempererer sjokoladen riktig:
http://vielskerdeig.no/temperer-sjokolade-med-tonje-holtungen/