Lag en julevariant av makroner. Her er oppskriften.

Ingredienser

Oppskriften gir ca 20-25 makroner
Grunnoppskrift:
110 gram romtemperert eggehvite (ca. 3 eggehviter)
5 ss sukker
100 gram mandelmel
200 gram melis
pulver eller konditorfarge
Makronfyll med julesmak:
100 gram hvit sjokolade
0,5 dl fløte
35 gram Bremykt
0,5 ts ingefær
0.5 ts kanel
ca. 35 gram melis

Fremgangsmåte

Grunnoppskrift:
Begynn med å skille ut eggehvitene. Bruk alltid romtemperert eggehvite. Pisk eggehviter og sukker i en bolle til tykk marengsmasse. Ønsker du farge på makronene, tilsetter du pulver eller konditorfarge i denne fasen. For flere farger fordeler du marengsen i ulike boller før den farges.
Sikt melis og mandelmel over marengsmassen og bland sammen røren. Trikset for å få vellykkede makroner ligger i å røre akkurat passe; ikke for mye, ikke for lite. Du kan sjekke om røren er riktig om du lar den stå i 30 sekunder. Da skal konturene fra røringen begynne å jevne seg ut.
For å få like store makroner kan du tegne opp sirkler på baksiden av et bakepapir, ca. 3-5 cm i diameter. Ikke lag dem for store, de kommer til å flyte ut litt. Ha makronmassen i en sprøytepose med rund tipp, og fyll sirklene du har tegnet på bakepapiret. La brettet stå opptil 20 minutter før du setter det i ovnen. Stek kun ett bratt av gangen.
Sett ovnen på 150 grader og stek makronene i 14 minutter midt i ovnen. Dette kan variere noe fra ovn til ovn, så hold godt øye med dem. Alt fra 12-15 minutter kan være passe. Makronene skal løsne lett fra papiret når de er ferdige.
Avkjøl makronene før du fjerner dem fra bakepapiret. Hvis de mot formodning sitter fast i papiret, bruk en kniv til å skjære dem løs. Makronene skal være sprø utenpå og seige inni. Mens de kjøles ned lager du fyllet.
Fyll med julesmak:
Varm forsiktig sjokolade, fløte og krydder i vannbad. Ta så kjelen av platen og rør inn Bremykt og melis. Sett til avkjøling. Når kremen har blitt stiv er den klar. Finn to og to makroner av lik størrelse og bruk en teskje, kniv eller sprøytepose til å legge på fyll - alt ettersom hva du synes er enklest. Snu makronen med undersiden opp, legg på 1/2 - 1 ts fyll, og press undersiden av den andre makronen over.