Sylte er et pålegg som hører julen til. Server det sammen med hjemmelaget rødbetsalat på et godt stykke landbrød, så kan du kjenne den gode julestemningen komme snikende.
(Ingrediensene gir 4 porsjoner)
Smørbrød:
4 skiver landbrød
200 g sylte
5 ss Bremykt
Salt og pepper etter smak
Frisk oregano
Rødbetsalat:
200 g syltede rødbeter
1 stk rødt eple
0,5 stk liten rødløk
0,5 dl majones
0,5 dl gresk yoghurt
1 klype salt
0,5 ts sukker
Kutt rødbeter og eple, og finhakk løken. Bland sammen i en bolle med majones, yoghurt og smak til med salt og sukker.
Smelt smør i en stekepanne på middels varme. Legg brødskivene i og stek på begge sider til de blir gylne. Tilsett gjerne mer Bremykt hvis det trengs.
Fordel rødbetsalat, sylte og frisk oregano på skivene og server.