Vannbakkels eller også kalt Petit-choux er et lett og luftig bakverk helt uten sukker. Vår variant er laget med kakao og fylt med nydelig kesam og friske bær, slik at du kan unne deg både en og to.

Ingredienser

(Ca. 20 stk.)
100 g Bremykt Original
2 dl vann
¼ ts salt
100 g hvetemel
1 ss (strøken) kakao
3-4 egg
Fyll:
Ca. 6 dl vaniljekesam
5 dl friske bær, etter ønske
Litt flytende honning
Kakaodryss
Smeltet Bremykt til smøring av stekebrett

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 °C. Smør et stekebrett eller kle med bakepapir.
Kok opp smør, vann og salt i en kjele. Sikt i mel og kakao under kraftig omrøring med en ballongvisp (eller annen god visp). Når massen slipper kjelen, ta den av varmen. Rør inn ett og ett egg til du har en litt tykk glatt masse, som kan formes uten at den glir utover. Ha deigen i en sprøytepose uten tipp, eller bruk en spiseskje til å sette små topper på et stekebrett. Sett de med litt avstand, da vannbakkelsen hever seg under steking.
Stek vannbakkelsene på midterste rille, ca. 25 minutter, til de er luftige og faste. Ikke bli fristet til å åpne ovnsdøra under steking, da kan vannbakkelsene fort falle sammen. Avkjøl.
Del vannbakkelsen i to og fyll med kesam og friske bær. Ha over litt flytende honning dersom du ønsker det litt søtere. Sikt over litt kakao rett før servering.
Tips:
Varier gjerne med andre typer Kesam eller yoghurt, friske bær kan fint erstattes med frukt.