Hvorfor ikke invitere store og små til julekakeverksted, hvor en av kakeslagene er hvite kakemenn. Kakene har en helt særegen smak og konsistens. Ofte rekker man ikke å legge de i kakeboksen før de på magisk vis er borte.
(15-20 stk)
200 g Bremykt Original
2 ½ dl kefir
10 dl hvetemel
2 ts hornsalt
2 dl sukker
Smelt Bremykt, avkjøl litt og bland inn kefiren. Bland hvetemel, hjortesalt (hornsalt), sukker og sikt i. Rør godt sammen. Pakk deigen inn i plastfilm og sett kjølig minst en time.
Forvarm stekeovnen til 175 °C.
Kjevle deigen ut på melet bakebord, til den er ca. ½ cm tykk. Stikk ut pepperkakefigurer etter ønske, store og små. Legg på bakepapirkledd stekebrett. Stek kakene på midterste rille 6-7 minutter til de er lys gylne. Avkjøl på rist.
Tips:
Dypp pepperkakeformene i litt mel mellom hver gang du stikker ut, da henger ikke deigen så lett på formene.
Dersom du ønsker å dekorere kakene bruk en liten pensel eller tannpirker som du dypper i konditorfarge.